تحولات لبنان و فلسطین

همدان - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از آغاز اجرای طرح‌های تشویقی مدیریت مصرف برق در راستای کاهش پیک بار در استان همدان خبر داد.

طرح‌های تشویقی مدیریت مصرف برق در همدان اجرا می‌شود

به گزارش  قدس آنلاین به نقل ازروابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، محمدمهدی شهیدی ضمن گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: ما با ظرفیت‌سازی که در دولت تدبیر و امید طی ۴ سال گذشته در کشور انجام شده است، ظرفیت نیروگاهی ما به ۷۸ هزار مگاوات رسیده که در این زمینه ما رتبه اول خاورمیانه و رتبه ۱۴ در جهان را داریم.

وی با اشاره به پیک بار افزود: سال گذشته پیک بار کشور به ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات رسید که نسبت به سال ۹۵،  ۷.۷ درصد افزایش داشت که شاهد رشد مصرف بودیم که پیش‌بینی می‌کنیم برای سال جاری این میزان به ۵۸ هزار مگاوات برسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان  ابراز داشت: با توجه به محدودیت‌هایی که ما داشتیم در سال گذشته با کاهش نزولات آسمانی مواجه بودیم به ویژه در مناطق جنوبی و مرکزی که بارش‌ها خیلی کم بود این امر باعث شده تا نیروگاه‌های برق‌آبی ما تحت تأثیر قرار بگیرند.

وی ادامه داد: ۸ میلیارد مترمکعب ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی بود که در سال جاری این میزان به ۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

شهیدی با بیان اینکه از نظر توزیع برق نیز ۹ هزار مگاوات ما ظرفیت تولید برق‌آبی داشتیم که پیش‌بینی می‌شود به ۵ هزار مگاوات کاهش یابد، یادآور شد: با توجه به این امر ما ۴ هزار مگاوات در تولید نیروگاه برق‌آبی کسری داریم و در مصرف نیز حدود ۴ هزار مگاوات افزایش با رشد ۵ درصد داریم. 

وی تصریح کرد: اگر ۲ هزار مگاواتی که قرار است تا پیک امسال در بخش نیروگاهی به نتیجه برسد ما بین ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار مگاوات کمبود توان برق را داریم که باتوجه به این امر باید بحث مدیریت مصرف را جدی بگیریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: سال گذشته سهمیه شرکت‌های توزیع ۴ هزار مگاوات بود که با بحث مدیریت مصرف موفق شدند ۴ هزار مگاوات را به شکلی جبران کنند و خاموشی گسترده‌ای در هیچ جای کشور نداشتیم.

وی با بیان اینکه امسال نیز باید تلاش مجدانه داشته باشیم که این کاهش را با مدیریت مصرف جبران کنیم، گفت: سهمیه پیک بار سال گذشته استان همدان ۶۹۲ مگاوات بود که با اقدامات انجام شده در بخش‌های مختلف موفق شدیم به ۶۶۳ مگاوات برسیم و از میزان تعیین شده توانیر مصرف کمتری داشتیم.

شهیدی با اشاره به اینکه عمده‌ترین مصرف‌کننده ما بخش کشاورزی با حدود ۳۷ درصد مصرف است، اظهار داشت: بخش خانگی نیز حدود ۳۵ درصد مصرف را به خود اختصاص می‌دهد.

وی ادامه داد: با اقداماتی که در بخش کشاورزی صورت گرفت از قبیل انعقاد تفاهمنامه با کشاورزان که اگر ۴ ساعت در پیک بار مصرف نمی‌کردند کل دوره شامل بخشودگی می‌شد که در این بخش ۱۰۰ مگاوات موفق به مدیریت شدیم که نتیجه آن بخشودگی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی کشاورزان بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به سرانه مصرف گفت: در استان همدان یک هزار و ۸۵۰ کیلووات ساعت به ازای هر مشترک در سال است که نسبت به میانگین کشوری که بالای ۳ هزار بوده پایین‌تر است.

وی اضافه کرد: عمده مصرف در بخش خانگی بحث روشنایی است که با فرهنگ‌سازی انجام شده و استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف موجب شد مصرف در این بخش به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

شهیدی با بیان اینکه مهمترین چالش در بخش خانگی تجهیزات سرمایشی است، گفت: در حال حاضر با استفاده از کولرهای گازی به خصوص در شهرهای شمالی این امر به عنوان یک چالش شده که پیک رااز شب به روز منتقل کرده است اما در استان همدان پیک مصرف در شب است.

وی افزود: ازمشترکین درخواست داریم که با توجه به شرایط اقلیمی استان حتی‌الامکان‌ از کولرهای آبی استفاده کنند چراکه در مصرف انرژی نیز مقرون به صرفه است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به آغاز اجرای طرح‌های تشویقی مدیریت مصرف برق در راستای کاهش پیک بار استان یادآور شد: برای امسال نیز علاوه بر بخش کشاورزی، بخش‌های اداری، تجاری، صنایع، ایستگاه‌های CNG و پمپاژ آب نیز شامل طرح‌های تخفیفی مدیریت مصرف می‌شوند که می‌توانند برای استفاده از این طرح‌ها اقدام کنند و از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه با ما همکاری داشته باشند.

وی عنوان کرد: در دو ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با توجه به اینکه امسال شرایط ناپایداری بیشتر بوده از نظر تعداد قطعی‌ها ۱۸ درصد کاهش و از نظر زمان ۲۸ درصد کاهش و از نظر میزان انرژی توزیع نشده نیز ۳۰ درصد کاهش داشتیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.